بر اساس تحقیقات انجام شده در مرکز تحقیقات امنیتی کسپرسکی، نرمافزارهای پیامرسان در حال پیشی گرفتن از شبکههای اجتماعی هستند و محبوبیت بسیار بالاتری را به دست آوردهاند.
با این وجود با بالاتر رفتن محبوبیت، امنیت نیز به همین اندازه به مخاطره خواهد افتاد. بر همین اساس نیز مهاجمان سایبری به سراغ بالاتر بردن حجم حملات خود به پیام رسانها رفتهاند و به همین دلیل نیز بسیاری از کاربران دوست دارند تا بدانند که چه نرمافزارهای پیام رسانی بیشتر در خطر قرار دارند.
تحلیلگر امنیتی کسپرسکی به نام ناتانیا شرباکووا در این باره میگوید: «بسیاری از نرمافزارهای محبوب پیامرسان دارای ویژگیهایی هستند که موجب میشود تا حمله به صورت فیشینگ به آنها آسانتر باشد.»
واتساپ محبوبترین پیامرسان جهان برای حملات امنیتی است و اندکی کمتر از 90 درصد از کل حملات امنیتی را در اختیار دارد. در رده دوم، تلگرام قرار دارد که تنها 5.6 درصد از کل لینکهای مخرب جهان را به خود اختصاص داده است.
رتبه سوم به وایبر تعلق دارد که 4.7 درصد از کل حملات امنیتی جهان را جذب کرده است و گوگل هنگ آوتز با کمتر از یک درصد از این موارد خطرناک در رتبه پنجم قرار دارد.
بر اساس این گزارش، در بازه زمانی آزمایش، سیستمهای امنیتی مانند کسپرسکی توانستهاند تا تعداد 91 هزار و 242 لینک خطرناک امنیتی را در 5 نرمافزار یاد شده بیابند.
همچنین محل قرارگیری مهاجمان در حملات یاد شده از نظر جغرافیایی بسیار متفاوت منتشر شده بودند و برای مثال حملات انجام شده روی واتساپ با توجه به همهگیری آن در تمام جهان بالا بوده است ولی حملات صورت گرفته علیه کاربران وایبر بیشتر در روسیه بوده و بیشتر حملات هنگ آوتز نیز ریشه در آمریکا و فرانسه داشتهاند.
با این شرایط بهترین راهکارها برای مبارزه با این مشکلات از دید کسپرسکی به شرح زیر هستند:
- به متن لینکها توجه کرده و دقت داشته باشید که نامها با حروف اشتباه نوشته نشده باشند.
لینکهای مشکوک را حتی از طرف افراد آشنا نیز باز نکنید زیرا ممکن است خود آنها قربانی حمله شده باشند.
پیامهای دریافتی از سوی کسب و کارها را نیز بدون تائید هویت فرستنده باز نکنید.
از فروارد کردن پیامهای مشکوک خودداری کنید.
یک راهکار امنیتی بر روی دستگاه خود نصب کنید و امنیت پیامرسان را با آن افزایش بدهید.
دیدگاهتان را بنویسید