علیاصغر احمدی روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود که با پیگیریهای استانداری و اداره کل مدیریت بحران مازندران و همکاری سازمان مدیریت بحران کشور تا کنون حدود ۵۰ درصد این اعتبار تخصیص یافته است.
وی گفت : حدود ۱۰۰ میلیارد تومان از این اعتبار مربوط به بهسازی سردهانههای کشاورزی مازندران در همه شهرستانهاست که از اهمیت زیادی برخوردار هستند و بقیه اعتبار نیز به اجرای طرحهای حفاظتی و پیشگیرانه از جمله ساخت دیواره حفاظتی رودخانهها در چهار شهرستان سوادکوه، سوادکوه شمالی، نور و محمودآباد و همچنین ساخت پل گلورد در شهرستان نکا اختصاص یافت.
مدیرکل مدیریت بحران مازندران با اعلام این که چهار شهرستان یاد شده طبق ارزیابیها و بر اساس احتمال خطری که این مناطق را تهدید میکرد در اولویت اجرای طرحهای پیشگیرانه قرار گرفته اند.خاطرنشان کرد: با اقدامات انجام شده برای مدیریت و مهار سیلاب در مازندران طی سال جاری امیدواریم با تامین اعتباری که صورت گرفته بتوانیم اختصاص دهیم و آن شهرستانها هم دیواره سازی و لایروبی نسبت به سالهای قبل تا کنون اندکی رشد هم داشت و در تلاش هستیم که با جذب اعتبارات برای سایر شهرستانها این اقدامات پیشگیرانه را در سایر مناطق استان نیز انجام دهیم.
وی افزود : تا کنون برای تخصیص بخشی از این اعتبارات تبادل توافقنامه با دستگاهها صورت گرفت و برای بخشی دیگر نیز این اقدام در حال انجام است.
آمادهباش مقابله با سیل
احمدی همچنین با اشاره به در پیش بودن ورود سامانه بارشی به مازندران و کاهش دمای هوا طی روزهای سهشنبه و چهارشنبه گفت: هشدارها و اخطارهای لازم برای آمادگی در صورت وقوع حوادث احتمالی صادر شده است. اقدامات مربوط به لایروبی رودخانهها نیز انجام شده و همچنان در حال انجام است. اما با توجه به تغییر میزان دبی آب رودها در هنگام بارندگی و افزایش آورد رود اعم از چوب و سنگ به مناطق پاییندست باید آمادگی لازم برای وقوع حوادث احتمالی و طغیان رودها را داشته باشیم.
مدیرکل مدیریت بحران مازندران خاطرنشان کرد: طی دو روز آتی فعالیت صیادی در دریا و اقامت در حاشیه رودخانهها ممنوع است. همچنین به باغداران برای پیشگیری از سرمازدگی محصولات، به بهرهبرداران مزارع پرورش ماهی درباره احتمالا بالا آمدن آب رودخانهها و ضرورت بستن مسیر ورودی آب رودخانه به استخرها و به شهرداریها برای بررسی استحکام بیلبوردها و تابلوهای تبلیغاتی هشدارهای لازم داده شده است.
وی با بیان این که همه دستگاههای مرتبط در حالت آمادهباش قرار دارند و شرح وظایف ارائه شده است، تصریح کرد: برای پیشگیری از وقوع حوادث در این مواقع به همکاری مردم هم نیاز داریم. توصیه میشود رفت و آمد ضروری در مسیرهای کوهستانی انجام نشود. چرا که معمولا بخشی از انرژی و توان نیروهای امدادی در این مواقع صرف کمکرسانی به افرادی میشود که میتوانستند اقدام به سفر به این مناطق نکنند.
احمدی با اشاره به احتمال وقوع رعد و برق و همچنین بارش برف در ارتفاعات از دامداران نیز خواست که طی دو روز آینده توصیههای ایمنی برای پیشگیری از وقوع حادثه و گرفتار شدن در برف را جدی بگیرند.
دیدگاهتان را بنویسید