یکی از این عملیات های غرور آفرین جبهه های غرب، بازی دراز بود که برای همیشه جاوید و جاودانه است چون این عملیات با رشادت های رزمندگان اسلام توانست منجر به بازپس گیری منطقه ای شود که از اهمیت بسیار زیادی برخوردار بود و رژیم بعثی تمام توان خود را با حمایت دنیای استکبار برای تصرف آن به کار گرفت که در این راه ناکام ماند.
ارتفاعات بازی دراز از مناطق حساس غرب کشور و استان کرمانشاه نماد عشق و عرفان یادآور رشادت های رزمندگان و دلاورمردانی است که ۴۱ سال پیش و در دوران طلایی هشت سال دفاع مقدس با استعداد ۲ گردان از نیروهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ۲ گردان از نیروهای ارتش جمهوری اسلامی ایران در این عملیات حضور داشتند.
ربت و غریبی بازی دراز را می توان با حضور در این ارتفاعات و قدم گذاشتن در راه شهدای این منطقه برای اتصال به خدا دید، اینجا جایگاه شهدایی است که به خدا وصل شدند و نوشیدن شربت شهادت برای همیشه جاودانه شدند.
ارتفاعات بازی دراز درون مثلث قصرشیرین – گیلانغرب و سرپل ذهاب واقع شده و با توجه به تسلط کافی بر منطقه، دشمن بعثی از آن در روزهای ابتدایی جنگ تحمیلی برای دیده بانی استفاده می کرد که دشمن بعثی با تصرف ارتفاعات مهم بازی دراز، بر دشت و شهر سرپل ذهاب و پادگان ابوذر (مهمترین پادگان مرزی در جبهه غرب) و راه های ارتباطی آن به طور کامل مسلط بود که یک مانع طبیعی برای دفاع عراق از شهرهای قصرشیرین و خانقین محسوب می شد.
اهمیت راهبردی ارتفاعات بازی دراز باعث شد تا با فعالیت های مهندسی روی آن، جاده سازی شود و با این اقدام در آنجا مستقر شوند که با افزایش سلطه بر قصرشیرین، سرپل ذهاب را نیز زیر دید خود بگیرند و از اهمیت این ارتفاعات همچنین دلیلی شد تا نبردهای سختی برای آزادسازی آن بین رزمندگان کشورمان با نیروهای متجاوز بعثی برای بازپس گیری آن انجام شود.
عملیات بازی دراز از نخستین تجربه های همکاری مشترک دلاوران سپاه و ارتش بود که در سایه بی اعتمادی روزافزون به شخص بنی صدر شکل گرفت و نیروهای عمل کننده در آن از شمال و جنوب دشت ذهاب به ارتفاعات بازی دراز حمله کردند و پس از یک نبرد شدید چند روزه بین نیروهای بعثی با رزمندگان، سرانجام نیروهای ایران موفق به آزادسازی قله های جنوبی ارتفاعات شدند اما قله های شمالی همچنان در دست دشمن باقی ماند.
آزاد نشدن بخش شمالی ارتفاعات بازی دراز باعث شد تا نیروهای ایران برای کاهش تلفات از بخشی از غرب دشت ذهاب عقب نشینی کنند.
نخستین عملیات نیمه گسترده ای در منطقه پس از سه ماه کار شناسایی نیروهای سپاه پاسداران و ارتش، با نام عملیات بازی دراز در دوم اردیبهشت سال ۶۰ آغاز شد و پس از هشت روز نیروهای ایرانی و عراقی بارها به تک و پاتک متقابل پرداختند.
در این عملیات هوانیروز ارتش نقش به سزایی ایفا کرد و در آن خلبان قهرمان «علی اکبر شیرودی» سرانجام پس از رشادت های فراوان در راه پاسداری از وطن به شهادت رسید.
ارتفاعات مهم بازی دراز نماد غربت شهدا و تابلوی حماسهآفرینی رزمندگانی است که در یک عملیات غرورآفرین از یکم تا دهم اردیبهشت ماه سال ۱۳۶۰ با رشادتهای خود این منطقه مهم و حساس را از چنگال رژیم متجاوز بعثی عراق خارج کردند.
دیدگاهتان را بنویسید