امین، امانت‌دار وقت شما...1403-08-25
اشتراک گذاری:

تحلیلِ انتخاباتی

ظریف، رئیس جمهور خوبی می‌شود؟

ناصر ایمانی، فعال سیاسی اصولگرا درباره احتمال انتخاب ظریف به‌عنوان رئیس‌جمهور و احتمال حل مشکلات جاری از سوی وی به شرق گفت: «قطعا پاسخ سؤال این است که آقای ظریف نمی‌تواند در قامت یک رئیس‌جمهور قرار گیرد. به چند دلیل؛ دلیل اصلی این است که ایشان هیچ زمان فعالیت اجرائی در داخل کشور نداشته‌اند و این نقطه‌ضعف دکتر ظریف است.

صرف‌نظر از اینکه نمره ایشان در سیاست خارجی چند است که این خودش محل واکاوی و بحث است، ایشان در نهایت در سیاست خارجی اطلاعات دارند، ولی در مسائل سیاست داخلی و اقتصادی که عمده مشکل کشور است، هیچ تخصصی ندارند.

قاعدتا نمی‌توانند در قامت یک رئیس‌جمهور باشند؛ ضمن اینکه خصوصیات شخصی ایشان نیز به شکلی است که به نظر من برای رئیس‌جمهورشدن ایشان مشکل ایجاد می‌شود، هم به لحاظ اخلاق فردی، هم به لحاظ منش مدیری و مشورت‌پذیربودن به نظر من مشخصات یک رئیس‌جمهور را ندارند».

فردا نوشت: «ظریف نقاط آسیب پذیر بسیاری دارد که نخبگان جریان اصلاحات را دچار تردید کرده است. محمدجواد ظریف با وجود حمایت اصلاح طلبان از او، فردی اصلاح‌طلب نزد مردم شناخته نمی شود بنابراین ممکن است بدنه رأی اصلاحات براساس تجربه ای که از حسن روحانی در ذهن دارد در بزنگاه انتخابات تمایلی به حمایت از ظریف از خود نشان ندهد…

نکته دیگر آنکه بسیاری از صاحب نظران سیاسی، محمدجواد ظریف را نفر دوم خوب می دانند که وقتی اجرای تصمیمات به او محول می شود می تواند آنها را تا حد قابل قبولی محقق کنند اما هیچ گاه نفر یک خوبی به ویژه برای مدیریت کشور در حوزهای مختلف به غیر از سیاست خارجی باشد. به همین دلیل بخشی از جریان اصلاحات ظریف را تنها یک وزیر خارجه خوب می دانند نه گزینه ای مناسب برای ریاست جمهوری.

آخرین نقد نیز به اخلاق فردی، منش مدیریتی و میزان مشورت‌پذیربودن ظریف بر می گردد که به زعم کارشناسان و تحلیلگران سیاسی، او مشخصات یک رئیس‌جمهور را در این پارامترها ندارند.»

جهانگیری: لکه ننگ فساد باید از دامن جمهوری اسلامی پاک شود!

اسحاق جهانگیری روز دوشنبه در مراسم هفته منابع طبیعی و آبخیزداری و رونمایی از سامانه مدیریت جامع اراضی کشور که در سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری برگزار شد، افزود: عده‌ای که پای مبارزه با فساد هستند در زندگی شخصی و کاری‌شان اهل مبارزه با فساد بودن را نشان می‌دهند.

وی در ادامه گفت: آنهایی که به دنبال مبارزه با فساد هستند یک نوع از آن همین کارهایی است که قوه قضاییه انجام می‌دهد. وقتی مشخص می‌شود که فردی فساد کرده و پولی از بیت‌المال گرفته، خورده و غارت کرده است باید با آن به‌شدت برخورد شود تا این ننگ فساد از دامن جمهوری اسلامی پاک شود که در اینجا از اقدامات آقای رییسی در این زمینه تشکر می‌کنم.

جهانگیری با اشاره به تشکیل ستادی  در دولت با مسئولیت وزیران گفت: در این ستاد گفتیم گلوگاه‌هایی در داخل برخی دستگاه‌ها وجود دارد این گلوگاه‌ها همان جایی است که امضاهای طلایی در آن وجود دارد و منجر به فساد می‌شود، بنابراین باید این گلوگاه‌ها شناسایی و با مفسدان برخورد شود.

وی با تاکید بر این که راه اصلی مبارزه با فساد شفافیت است، گفت: تا همه چیز پشت دیوارهای شیشه ای قرار نگیرد فساد هست. دولت لایحه شفافیت را سال ۱۳۹۸ تصویب کرد و به مجلس فرستاد اما هنوز اعلام وصول نشده است در حالی که هر لایحه ای که به مجلس فرستاده می‌شود باید اعلام وصول شود.

جهانگیری: شفافیت راه‌ اصلی مبارزه با فساد است

گفتنی است این سخنان در حالی از جانب جهانگیری بیان شده است که ایشان هفت سال ونیم معاون اول رئیس جمهور و رئیس ستاد مبارزه با نفاسد اقتصادی بوده اند. ایشان اکنون به جای آنکه درباره بایدها سخن بگویند می بایست درباره آنچه انجام داده اند به مردم گزارش دهند. بد نیست ایشان که به شفافیت علاقمند هستند به این پرسش پاسخ دهند که چرا در دولت متبوع ایشان ماده 29 قانون برنامه اجرا نشد.

اگر ماده 29 اجرا می شد همه مردم به میزان دریافتی ماهانه مدیران و مسئولان دسترسی داشتند اما سه سال از پایان مهلت دولت برای اجرای این ماده قانونی گذشته و هیچ اقدامی صورت نپذیرفته است. با این شرایط می توان شعار شفافیت را از طرف جهانگیری باور کرد؟

***

علی لاریجانی فعالیت انتخاباتی ندارد

منصور حقیقت‌پور نماینده دوره نهم مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با فارس، درباره خبری  درباره حضور مشروط لاریجانی در انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: روزنامه اعتماد اخیراً اعلام کرده لاریجانی شرط کرده اگر جهانگیری قصد حضور در انتخابات داشته باشد من در انتخابات ریاست جمهوری به عنوان نامزد شرکت نخواهم کرد و یا اینکه حضور خود را مشروط به عدم حضور جهانگیری کرده است که من این موضوع را تکذیب می‌کنم.

وی افزود: چند ماهی است لاریجانی در موضوع انتخابات ریاست جمهوری 1400 سکوت کامل دارد و هیچ تحرک و فعالیت انتخاباتی ندارد و هیچگونه ملاقات انتخاباتی هم نداشته است.

***

انتقاد شمخانی از سوءمدیریت در آبان 98

علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی در گفتگو با ایسنا درباره اجرای طرح افزایش قیمت بنزین در آبان 98 گفت: «این تصمیم با توجه به اینکه یکبار در گذشته هم اتخاذ شده بود، می توانست بهتر گرفته شود و موجب شکل گیری هزینه های  سیاسی، امنیتی، اجتماعی و اقتصادی برای کشور نشود.

به طور قطع باید در زمینه تعدیل قیمت حامل های انرژی اقدام می شد ولی انتقادات جدی به نحوه اعلام، اجرا و مدیریت کاهش هزینه های اجرای طرح وجود دارد که موجب وارد شدن خسارت های قابل پیشگیری به کشور شد.

در  وقایع سال ۹۸ در کنار برخی ناهماهنگی های اجرایی و سوء مدیریت ها، باز هم ضعف در نحوه ارتباط با جامعه و اقناع مخاطبان خودش را نشان داد و این بار موجب شکل گیری بحران امنیتی برای کشور شد.

گاهی یک تصمیم مناسب و ضروری به دلیل نداشتن راهبردها و سیاست های رسانه ای تبدیل به ضد خودش می شود. لازم بود در مورد قیمت بنزین هم، کار با مشارکت برنامه ریزی شده رسانه ها و مردم اجرا می شد.»

شمخانی: دولت‌ها اختیارات کافی دارند/ نمایش کارآمدی با دلارهای نفتی، ارزشی ندارد

بد نیست جناب شمخانی در این زمینه توضیح دهند که با توجه به مخالفت همه نهاد امنیتی و انتظامی با اجرای آن طرح، ایشان به عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی با توجه به تبعات امنیتی اجرای آن جه اقدامی انجام داده اند؟ اینکه پس از یکسال در حاشیه یک گفتگوی تفصیلی از سوءمدیریت در اجرای آن بنالند از مسئولیت مسقیم ایشان در آن واقعه کم نمی کند

***

قالیباف منتظر رئیسی است

جلال محمود زاده رئیس فراکسیون اهل سنت مجلس در گفت‌وگو با ایسنا در پاسخ به این پرسش که علت سکوت فعلی و فضای سرد انتخاباتی چیست؟ گفت: نظر من این است که خیلی‌ها منتظر اعلام نامزدهای شاخص هستند. نامزدهای شاخص مثل معاون اول رئیس جمهور یا رئیس دستگاه قضا و حتی محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه دولت دوازدهم. بسیاری از نامزدها منتظر این هستند که چه کسانی از افراد مذکور برای انتخابات می‌آیند. ما نیازمند مشارکت حداکثری هستیم. اعلام کاندیداتوری این افراد یا کاندید نشدن آنها به صورت قطعی، سکوت سیاسی فعلی را می‌شکند.

رئیس فراکسیون اهل سنت مجلس شورای اسلامی در مورد احتمال حضور یا عدم حضور محمد باقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: من فکر می‌کنم که آقای قالیباف منتظر آقای رئیسی است. قضاوت شخصی من این است که اگر آقای رئیسی بیاید، قالیباف برنامه‌ای ندارد. اعلام حضور نامزدهای شاخص همه چیز را مشخص می‌کند. ما نسبت به سالهای گذشته تحرک سیاسی کمی داریم و حال و هوای انتخابات در بین مردم و مسئولان ضعیف است. این وضعیت باید تغییر کند.

***

محصولی؛ گزینه جدید پایداری برای ریاست جمهوری

ناصر سقای بی ریا، عضو جبهه پایداری، در گفت و گو با برنا در رابطه با روند ائتلاف این جبهه با اصولگرایان گفت: ما در انتخابات مجلس سازوکار وحدت را اعلام و پیگیری کردیم و به نتیجه رسیدیم. انشاالله با سازوکاری که تعیین می شود وارد صحنه خواهیم شد اما اصولگرایانی که پایداری را تخریب می کنند به ما لطف دارند.

او افزود: در رابطه با انتخابات ۱۴۰۰ گزینه نهایی هنوز مطرح نشده است. انتخاب های ما گسترده است و به یکی دو نفر محدود نیست اما جلیلی و محصولی از گزینه ها هستند.

عضو جبهه پایداری تاکید کرد: پیش بینی ما این است که اگر درست عمل کنیم استقبال مردمی خوب خواهد بود. مردم به دنبال این هستند که فرد شایسته‌ای را انتخاب کنند و حدس ما این است که مشارکت های مردمی پر شورتر از تمام انتخابات خواهد بود.

***

سعیدمحمد استعفا داد یا برکنار شد؟

شرق نوشت: «خبر انتصاب سردار هوشی به جای سعید محمد، فرمانده قرارگاه خاتم‌الانبیا، به اشکال مختلف در خبرگزاری‌ها و سایت‌های خبری منتشر شده است. علت آن هم مشخص نیست. تنها چیزی که واضح است، این است که سعید محمد دیگر فرمانده قرارگاه خاتم نیست.

نام او در این یک سال اخیر زیاد بر سر زبان‌ها افتاده بود و تا پیش از آن کسی او را نمی‌شناخت. نامش با انتخابات 1400 رسانه‌ای شد و بسیاری او را گزینه رئیس دولت جوان انقلابی دانستند.

بعدا این شایعه کم‌رنگ‌تر شد و گفتند او احتمالا گزینه شهرداری تهران اصولگرایان است. به‌تازگی هم اخباری به گوش می‌رسد مبنی بر اینکه او با محسن رضایی ائتلاف کرده است. این احتمال وجود دارد که خروج او بی‌ارتباط با این شایعات خبری نباشد. شاید هم چون قصد جدی دارد که در انتخابات ریاست‌جمهوری چه فردی، چه مؤتلف با دیگری فعالیت کند، به تصمیم فردی یا جمعی از این سمت کناره‌گیری کرده است.

درصورتی‌که استعفا خودخواسته نباشد، احتمالا از اینکه نام فرمانده نظامی قرارگاه خاتم با سیاست انتخاباتی گره خورده است و حواشی‌ای ایجاد کرده، مسئله‌ساز شده و مقامات مافوق ترجیح داده‌اند دیگری به جای او در این سمت بماند؛ اما در‌صورتی‌که عزم انتخاباتی به هر شکل داشته باشد، شاید این کنار‌رفتن عمدا در راستای باز‌بودن دستش برای فعالیت انتخاباتی صورت گرفته است.»

***

ضرغامی گزینه انتخاباتی احمدی نژاد؟

جهان نیوز نوشت: «مواضع و رفتارهای سیاسی عزت الله ضرغامی رئیس سابق صدا و سیما نشان می دهد که او برخلاف بسیاری از کاندیداهای دیگر قصد نقد و اعتراض جدی به محمود احمدی نژاد را نه تنها ندارد بلکه تلاش می کند که هوادران وی را نیز به خود جلب کند. برخی از فعالین سیاسی نیز معتقدند که روابط شخصی ضرغامی با محمود احمدی نژاد نیز خوب و نزدیک است و محمود احمدی نژاد  نیز تاکنون برخلاف دیگر چهره های سیاسی، تعرض علنی با او نداشته است.

به اعتقاد فعالین سیاسی با توجه به اینکه تایید صلاحیت محمود احمدی نژاد امری غیرمحتمل به نظر می رسد، حمایت اجباری احمدی نژاد از برخی از چهره های نزدیک به خود نیز محتمل به نظر می رسد و ضرغامی می تواند یکی از آن گزینه های احتمالی باشد.»

***

اصلاح‌طلبان نظارت استصوابی را بهانه می‌کنند

حمیدرضا ترقی، عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی، به اعتمادآنلاین گفت: مردم در شرایطی در انتخابات اسفند ۹۸ شرکت کردند که فشارهای اقتصادی ناشی از سوءمدیریت دولت آقای روحانی به نهایت خود رسیده بود و بنابراین بخشی از مردم انگیزه و حوصله‌ای برای شرکت در انتخابات نداشتند.

عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی توضیح داد: اصلاح‌طلبان به دلیل اینکه نمی‌خواهند در قبال حمایت از دولتی ناکارآمد پاسخگو باشند مدام مساله نظارت استصوابی را طرح می‌کنند تا بگویند مجلس یازدهم نتیجه نبود آنها در عرصه رقابت است حال آنکه لیست اصلاح‌طلبان وجود داشت منتها مردم نخواستند به آنها رأی بدهند.

عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی در پایان تنها راه ممکن برای بالا بردن مشارکت را دوری از بی‌اعتماد کردن مردم به نظام و بهبود وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم خواند و گفت: همان اندازه که دولت بتواند مشکلات اقتصادی مردم را کاهش دهد و از فشار اقتصادی و معیشتی که بر دوش مردم است بکاهد، میزان مشارکت مردم رشد خواهد کرد.

***

آخرین وضعیت پرونده عنابستانی

سردار سیدکمال هادیانفر، رییس پلیس راهور ناجا در گفت‌وگو با ایسنا درباره آخرین وضعیت پرونده درگیری علی اصغر عنابستانی با سرباز پلیس راهور گفت: این موضوع هم اکنون ازطریق مقام قضایی دنبال می‌شود. ایشان یکبار دعوت شدند و موضوعات هم آنجا مطرح شد.

هادیانفر با تاکید بر اینکه مقام قضایی همچنان پیگیر این موضوع است، گفت: ملاقات ها و جلسه‌های بعدی و … نیز انجام خواهد شد و ما منتظر اقدامات قضایی هستیم.

رییس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا درباره اینکه آیا پلیس شکایت خود را در این خصوص پس گرفته است یا خیر گفت: شکایت ما  همچنان پا برجاست و دستگاه قضایی در حال رسیدگی به آن است.

ارجاع موضوع به دستگاه قضایی و انتظار برای صدور رای از سوی این قوه، نه تنها مطالبه دو مقام مسئول، بلکه مطالبه جدی افکار عمومی نیز محسوب می‌شود. شاید اگر پیش از این و در ماجرای درگیری با یک سرباز پلیس در فرودگاه مهرآباد و مواردی مشابهی از این دست، قاطعیت بیشتری در برخورد با عاملان انجام شده و موضوع به یک دیده بوسی و عذرخواهی ختم نمی‌شد، امروز شاهد تکرار این نوع اتفاق نبودیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *